Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det går att sparka undan högen

En hästs avföring består av gräs och vatten så det naturligaste är väl att det får stanna i naturen är min personliga åsikt. Eller så kan man åka tillbaka senare och ta bort högen om den ligger på olämpliga ställen.

Annons

Apropå Åsbackaudden (18/8). Har varit och städat bort hästbajs där nu, hittade två högar. Ingen av dem låg på någon stig men i gräset ganska nära badet så visst kan jag förstå att badgäster inte gillar hästbajs och flugor i sommarvärmen. Hoppas alla blir nöjda.

För att vara en så hästtät kommun är det väl ovanligt lite hästbajs ute på stigar och vägar skulle jag vilja säga. Jag tror alla hästägare är relativt duktiga vad gäller den saken. Sedan är ju ingen perfekt och kan glömma eller missa saker, särskilt om hästen bajsar när den travar eller galopperar, då har man ju inte ögon i nacken direkt. Det är helt okej att få en påminnelse ibland, men ett utbrett missnöje tycker jag inte det finns fog för.

För övrigt vad gäller hästutrustning är det inte så många som har sadelknapp, då ska man rida western och det är inte direkt vanligt förekommande, så en matkasse på sadelknappen är inte aktuellt, inte heller att släpa med sig en tung spade på hästryggen, man vill ju gärna ha kontroll på hästen i första hand.

Däremot är det okej att hoppa av hästen och sparka undan högen. En hästs avföring består av gräs och vatten så det naturligaste är väl att det får stanna i naturen är min personliga åsikt. Eller så kan man åka tillbaka senare och ta bort högen om den ligger på olämpliga ställen. Så brukar jag göra.

Jag har hund också och jag tar inte illa upp om andra rastande hundägare lämnar hundens avföring i skogen, det multnar ju ganska fort under granar och i snår där hunden brukar sätta sig i naturliga fall och är väl inget större problem tycker jag. Spängerna i Åsbacka går inte att rida bredvid, de är ju byggda över våtmark och höjder så man får helt enkelt ta en annan väg och det är inget problem det heller.

Hund- och hästägare i Åsbacka

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons