Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns tomter att bygga på, Nilsson Sträng

Vi har lärt oss av dina gamla misstag Olof Nilsson Sträng, vad har du lärt dig? undrar två S-politiker i en replik i bostadsbyggardebatten i Bollnäs.

Annons

Det är inte förvånande att det är just Olov Nilsson Sträng som reagerar på att vi anser att man bör ta ett helhetsgrepp över centrala Bollnäs innan man på allvar börjar planera mer bostadsbyggande i centrum. Vi har ett bra exempel i Brotorget på vad som kan hända om kör fort men fel-taktiken. Minns att det var Olov Nilsson Sträng som på eget bevåg beordrade rivningen av Brotorget...

Det finns redan ett antal tomter att bebygga, tomter som redan i dag är undantagna från den fördjupade översiktplanen. Tänker då närmast på Säversta vid kyrkan, Myrbäckskroken och det tredje huset invid passivhuset vid Scandic. Jobba på med dessa planer och bebygg de tomterna, men ta inte ur fler tomter/områden ur den fördjupade översiktsplanen. Själva syftet med en fördjupad översiktsplan är ju att ta ett helhetsgrepp över ett område.

Om man lyfter ut bostadsbyggandet ur det helhetsgreppet känns det mycket märkligt att över huvud taget lägga ner tid och pengar på en fördjupad översiktsplan. Att ta fram nödlösningar som ur ett helhetsperspektiv aldrig blir bra är helt fel väg att gå. Det borde Nilsson Sträng ha lärt sig vid det här laget, eller saknar han förmåga att lära av sina misstag? Vi har lärt oss av dina gamla misstag Nilsson Sträng, vad har du lärt dig?

Erika Engberg (S)

Jan Lahenkorva (S)

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons