Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns mycket som talar emot...

De flera hundra forskare som hävdar att vi inte har någon klimatkris eller ens en global uppvärmning får inte framföra sina åsikter eller ens debattera saken.

Annons

Klimatmyten och kolesterolmyten har sina likheter. Nu är 20 000 delegater och 5 000 journalister från 192 länder samlade i Köpenhamn för att under 14 dagar lösa klimatkrisen.

De flera hundra forskare som hävdar att vi inte har någon klimatkris eller ens en global uppvärmning får inte framföra sina åsikter eller ens debattera saken. Att de så kallade växthusgaserna nu förorsakar jordens snara undergång får inte ifrågasättas.

Inom den medicinska världen finns flera sådana "sanningar" som inte heller får ifrågasättas. Att det livsviktiga kolesterolet är ett dödligt gift för kroppen är ett exempel. Det är en gång för alla bestämt, hur orimligt det än är. Att vår egen kropp skulle ha en inbyggd fabrik som tillverkar ett dödligt gift åt sig själv. Att sätta upp en hypotes och sedan, som när det gäller kolesterolet, "bevisa" den gång på gång är det mest ovetenskapliga sätt som finns att arbeta på enligt exempelvis

Einstein sade att en riktig vetenskapsman ska i stället söka efter något som omkullkastar hans hypotes och hypotesen gäller endast så länge han inte finner något sådant. Einstein uttryckte det med de berömda orden: "Inte ens alla försök i hela världen kan bevisa att jag har rätt, men ett enda att jag inte har det".

Det finns mycket som talar emot både kolesterolhypotesen, växthusgaserna och klimatkatastrofen.

Olle Jonsson

lantbrukare

Krusänga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons