Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns faktiskt det som är bara bra

Vad, eller vem, är det som säger att insändare inte kan handla om annat än torg, madonnor, religion, politik, klagomål och elände!?

Som relativt nybliven Ljusnanläsare kan jag inte erinra mig värst många positiva skrivelser. Håll i er nu för här kommer en sådan:

Annons

Inflyttad från Småland, till Bofara i Kilafors, skulle undertecknad vilja tala om hur bra vi mår här, maken Bosse och jag själv, Sarah.

Fast sådant är väl inte mycket att läsa om, eller bry sig i över huvud taget.

Hur folk mår och bor är ju inte direkt upplyftande att läsa om, då de flesta bara klagar, men så kommer vi då! Nej nej, vi tror inte att vi är något. Vi vet vad vi vet!

Detta är mitt 23:e hem (!) så lite hum har man nog om hur det är att komma in på nya ställen, så att säga. Efter 22 år i Stockholm, exempelvis, där man inte ens kände grannarna i samma trappuppgång, har det klarnat mer och mer: Det är på landet man ska bo och förhoppningsvis även verka. Gärna som yngre men kanske ännu hellre, på äldre dar.

Alla kan nu inte förverkliga sina eventuella drömmar om ett grönt liv, men för oss har det gått på räls.

Fast uppåt skulle vi inte flytta, aldrig i livet. Men vad kan inte första barnbarnet ställa till med!? Nu bor vi på en underbar plats, mittemellan våra döttrar. En i Sundsvall den andra i Stockholm och vi i Bofara alltså. Har inte tidigare varit med om att grannar kommer inknallande med blommor, kakor och varma välkomstord! Man bjuds på kaffe och dopp, människor hälsar, vinkar och är allmänt trevliga, vänliga och – otroliga! Är hälsingar så goa överlag, eller?

Vilket fint hus vi bor i! Vilken fantastisk utsikt vi har! Vilken glädje vi känner, varje ny morgon! Vilken tur vi hade som bestämde oss för att byta liv! Nu är det fantastiskt!

Men vad är väl det att orda om? Kanske hade det varit mer intressant att läsa om någon sur politiker – fast det finns glada sådana, jag vet – eller ännu bättre: ännu en insändare om Brotorget!? Västerviks Tidning må ha en eloge i efterhand; där avbröt man debatter när de blev alltför långvariga/långrandiga. Fram för positiva tankar och mindre gnäll! Visst ska vi klaga då det är befogat, men ibland orkar man bara inte läsa om eländes elände. Sånt har vi nog av i stora världen och vi borde nog tänka lite på hur andra har det, de som verkligen borde klaga.

Man uppmanar från redaktionen att skriva kort – då är chansen större att bidragen publiceras! De flesta är ändå väldigt långa och här en till, som egentligen inte hör hemma bland debattartiklarna, men jag utbrister än en gång: livet här är fantastiskt!

Sarah Hallstensson

Bofara

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons