Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns andra orsaker till uppsägningar, Unionen

Signaturen Arbetsgivare i tjänstesektorn bemöter
inlägg från Unionen
:

Annons

Regionchef och ordförande för Unionen hävdar (25/1) att det är en myt att LAS försämrar arbetsgivarnas möjlighet att påverka sin egen organisation med hänvisning till rutinerna kring uppsägning på grund av arbetsbrist. Jag håller med om att uppsägning vid arbetsbrist är en förhållandevis enkel process. Men de undviker att prata om den andra orsaken till uppsägningar, personliga skäl.

Jag har haft en medarbetare som var olämplig, destruktiv, manipulativ, arbetsskygg och med ett tydligt patologiskt drag. Inget av detta var grund för uppsägning på grund av personliga skäl. För att driva en sådan process måste jag dels samla bevis under lång tid, dels agera innan de blir för gamla. När det är gjort måste jag tillrättavisa medarbetaren, eventuellt erbjuda omplacering alternativt utbildning. Tiden går. Skulle jag verkställa uppsägningen kan medarbetaren överklaga till Arbetsdomstolen. Handläggningstiden hos AD är cirka två år. Under tiden kvarstår medarbetaren i tjänst.

Så vi tittar på en process på cirka fem år med osäker utgång. Detta vet Unionen. Enda vägen ut för arbetsgivaren är att betala sig fri. Detta vet Unionen. Tyvärr har inte alla arbetsgivare råd att betala en till två årslöner extra utan att det hotar organisationens framtid. LAS bidrar inte till att få rätt person på rätt plats. LAS skyddar den som har en lång anställning. LAS gör att folk inte ens vågar söka sig i från arbetsplatser som de vantrivs på. För då hamnar de längst ned på turordningslistan.

Arbetsgivare i tjänstesektorn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons