Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir nästa humor när maktbegäret lyser igenom

Makten framför allt! Ja, det var temat på Ljusnans insändarsida i
onsdags
, skriver Hans Jonsson (C) i en replik.

Annons

Den före detta majoriteten, S, M, MP och FP tappade allihopa i väljarnas förtroende vid valet 2014. Väljarna visade där sitt missnöje med de fyra föregående åren. Alla oppositionspartier fick samtidigt ökat förtroende. Dock meddelade man raskt att man struntar i väljarnas dom och sitter kvar, fast nu i minoritet.

När man styr i minoritet måste man föra dialog och förankra sina förslag, samt stå för sina överenskommelser. Vi har funnits tillgängliga för dialog men inga kontakter har tagits. När vi inte bjuds in till dialog, ja då lägger vi fram våra finansierade förslag. Fullmäktige som är det högsta beslutande organet får då ta ställning.

När man förlorar val av presidium, samt de viktiga budgetomröstningarna och trots detta sitter kvar utan ändring av sitt agerande, då har man tydligt visat att makten är viktigare än demokratin. Då blir det nästan humor när man försöker dölja sitt eget maktbegär genom att svärta andra, i stället för att agera för att få ett majoritetsstyre. I Ovanåkers kommunfullmäktige finns för övrigt redan i dagsläget alliansmajoritet.

Den stora skiljelinjen mellan budgetalternativen, som är aktuella just nu, är att förslaget från C och KD är en inriktning på att behålla nuvarande struktur med byskolor, att ha högstadieskolor i både Alfta och Edsbyn samt att ha resurser för mer personal i skolorna, samt ett snabbare bygge av en ny skola på Celsiusområdet, vi utvecklar hela kommunen. Alternativet är som förs fram är centralisering och neddragning på underhåll och personal.

Hans Jonsson (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons