Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

" Det är nu vi ska vrida och vända på dessa förslag"

Håkan Englund (S) svarar på Björn Mårtenssons och Bertil Erikssons inlägg (21/7) om Ovanåkers kommun:

Annons

Ett enigt fullmäktige beslutade om en förstudie för hela Celsiusområdet samt Alftaskolan för att ta fram en bild av vilka åtgärder som är nödvändiga för att skapa en skola för framtiden med de bästa förutsättningarna för både lärare och elever. Detta uppdrag har nu redovisats i form av olika alternativa förslag för hela Celsiusområdet (Alftaskolan redovisas senare).

Det är nu vi ska vrida och vända på dessa förslag. Vi ska låta verksamheterna titta och diskutera och på samma sätt låta föräldrar och allmänheten tycka till hur vi vill att våra två centrala skolor ska se ut för framtiden. Sedan ska vi naturligtvis också att väga in de ekonomiska aspekterna. Hur mycket får satsningar som ska hålla i 40–50 år kosta? Vad är priset för kommunen att inte göra något eller bara göra det mest akuta? Innebär nya skollokaler också utrymme för rationaliseringar och effektivare verksamhet?

Avslutningsvis blir jag något irriterad över att herrarna påstår saker om antal lärare och skatter som är felaktiga. Under den nuvarande kommunledningen och de senaste dryga fyra åren har vi hela tiden behållit lärartätheten på 8.0 lärare/100 elever och jag vet med säkerhet att vi inte har höjt skatten. Försök inte insinuera något annat!

Ovanåkers kommun och dess politiker har ett stort jobb de kommande åren för att ger en riktigt bra skola för alla elever och en äldreomsorg av hög kvalitet som klarar ett ökat antal äldre. Då krävs nog mer att vi ser möjligheter i stället för att hitta problem.

Håkan Englund (S)

ordförande Barn och skolnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons