Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är inte lätt att va ödmjuk...

Annons

Om Körslaget och Järvsöbeteenden

Jag läser Sven Tomtlunds insändare (19/4) och känner igen mina egna tankar till en början angående insändaren Järvsöbo sedan fyra generationer med den skillnaden att jag tänkte "Vad är det för en dum karljävel som skriver något så j-la dumt...?" Det var ju någon annan karl som stöttade också eller flera karlar, har det väl varit. Ja, det är banne mig karlar. Men i alla fall, det här ska inte bli någon könsdebatt.

För mig spelar det ingen roll vad körerna kallas och just nu har jag faktiskt lite dåligt samvete för att jag aldrig lade någon röst på Team Lisa som jag egentligen tyckte var bäst varje lördag. Men är man boende i kommunen så stödjer man väl sin hemkör har jag tänkt (men det gjorde ju inte de i Umeå).

Järvsö tillhör också Ljusdals kommun – de vet bara inte om det som det verkar. Därför tycker jag att man nu ska sätta upp en stor skylt vid Stenegårds parkering med texten: Välkommen till Ljusdals kommun, liknande den skylt som Järvsöbor satte upp vid entrén till Centrumhuset, där det stod: Välkommen till Järvsö kommun. Kanske man kan återanvända delar? Polisen beslagtog väl denna?

Om nu ni Järvsöbor vill bilda en egen kör så kan ni ju sjunga den där sången: "Det är inte lätt att va ödmjuk, när man är felfri som jag" och fortsätta texten med: "Jag längtar så hem till mitt Jarse för vi blir bättre för var dag som går".

Men jag tror inte Ljusdals kommun skulle stödja en eventuell entré i Järvsö kyrka då, så det blir nog bara Järvsöbor – men då kan ni ju ha allsång.

Eva Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons