Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deporterade till utanförskap

Hans Backman (12/8) försöker försvara alliansens massdeportation av människor till utanförskap, och påstår sig vara för höga ersättningsnivåer.

Annons

Samtidigt kastar ni ut alla som haft oturen att bli sjuka en längre tid ur sjukförsäkringen, just för att det blir billigare. Många får inte ens det minimala försörjningsstödet, eftersom de har någon annan i familjen som tjänar för mycket enligt reglerna.

På så vis försätter ni hela familjer i fattigdom, och permanentar ett lågkonsumtionssamhälle med massarbetslöshet i släptåg. Det du skriver om livskvalitet, visar på en total oförmåga att leva dig in i de utsattas situation, och är rena hånet mot alla som nu ska avkrävas "en motprestation" för att ens få leva på existensminum.

Jag kan försäkra dig att man får en bättre livskvalitet genom att få råd att göra något annat än att grubbla dygnet runt, på hur man ska ha råd att äta och bo. Särskilt om man dessutom är sjuk eller långtidsarbetssökande.

Vi i den blivande regeringskoalitionen kommer att se till att de som kan arbeta känner sig behövda, genom att skapa riktiga jobb åt dem, och att de som inte kan arbeta känner sig trygga ekonomiskt, så att de kan koncentrera sig på att bli bättre och arbetsföra, i de fall detta är möjligt.

Jörgen Myhrman (V)

Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons