Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den svenska moderatmodellen

Hur gick det med allt snack om arbetslinjen och utanförskapet, där verkar regeringen ha gett upp.

Annons

Trots att våra företag går bra ökar arbetslösheten till åtta procent nästa år enligt finansministern. Det innebär att runt 400 000 personer kommer att vara arbetslösa.

Vad händer med alla löften om att bryta utanförskapet? Skattesänkningar för dem som har jobb skulle leda till att de som inte arbetade skulle bli friska och bli anställda. Regeringen brände i väg en tredjedel av reformutrymmet på sänkt restaurangmoms. Nästan ingen seriös bedömare tror att reformen kommer att skapa några jobb att tala om.

Nu diskuteras snart varje dag den vanvård som bedrivs inom äldreomsorgen, det går inte att hänvisa till kommunernas och lanstingens ansvar. Det är regeringen som är lagstiftare och ytterst ansvarig för systemet. Att regering inte ens när det blir så här tydligt, tar sitt ansvar för sina misstag är ynkligt.

Riskkapitalbolagen, vars affärsidé i själva verket är riskfria vinster, driver utan tvekan på utvecklingen. Allt fler tycker att regeringens politik i dag är bättre än den politik Socialdemokraterna skulle stå för, mer än hälften av väljarna tycker att förnedringen av gamla och sjuka, samt den höga arbetslösheten är bra. Man tycker att regeringen gör ett utomordentligt bra jobb. Men att man tycker så beror nog till största delen på att det är Borg och Reinfeldt som höjer lönerna för dem som arbetar i dag. Att framtiden kommer att handla om nedmontering av all välfärd, det bryr man sig inte om.

Renbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons