Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den ökande invandringen belastar samhällets resurser

Sverige har tagit en oproportionellt stor del av flyktingströmmarna, menar skribenten.

Annons

Sverige är en del av ett Europa som idag måste hantera massiva flyktingströmmar. Många länder i Europa vägrar ta sitt ansvar och försvårar för flyktingar att komma in i landet. Sverige har tagit en oproportionellt stor del av denna flyktingström. Belastningen på skolor och sjukvård ökar, samtidigt som det är problem att hitta boenden och arbeten åt de som kommer. Skolorna måste ta emot nyanlända som inte förstår svenska språket och det ökar naturligtvis kraven på lärarna, samtidigt som det i många fall går ut över en likvärdig utbildning för alla elever.

Det finns stor risk att missnöjet med den förda invandringspolitiken och svårigheten att integrera de nyanlända i det svenska samhället bidrar till att många drar sig mot politiska partier som helt är emot nuvarande invandring. Politikerna måste kraftfullt agera för att samhället ska bli rättvist för alla.

För att underlätta skolundervisningen, så att den blir likvärdig för alla, måste man se till att de nyanlända först får lära sig svenska språket innan de integreras i pågående klasser. En mycket viktig del i undervisningen är att få lära sig om skyldigheter och rättigheter i det svenska samhället. Vi måste också lära ut att utbildningssystemet och affärslivet inte till någon del får påverkas eller styras av olika religiösa uppfattningar eller bakgrunder. Alla skall kunna delta i all undervisning på samma villkor.

Om den politiska ledningen, på alla nivåer, inte begriper att flyktinginvandringen belastar våra samhällsresurser och att det ibland går ut över de som redan bor i landet, så bidrar man bara till att rasismen i landet ökar och att politiska partier på högerkanten får fler väljare. Sverige måste naturligtvis ta sitt humana ansvar, men man får inte låta allt bara löpa på och låtsas som att det inte finns något problem. Vi kan inte bidra till att skapa ett delat Sverige och de nyanlända måste snarast integreras i samhället med samma skyldigheter och rättigheter som alla skall ha i Sverige.

Jörgen Rystedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons