Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den här vårdresan skulle de styrande få pröva på

Är det så här vi ska behandla våra gamla och sjuka, undrar skribenten som får Svar direkt från Roger O Nilsson, divisionschef primärvården:

Annons

1 oktober 2015 drabbades min 92-åriga mor av akuta ryggsmärtor. Efter att min syster och jag vårdat henne i hemmet i två veckor blev situationen ohållbar då hon inte kunde resa sig ur sängen. Efter samråd med 1177 beställde jag en ambulans för färd till sjukhus. Då visar det sig att vi först måste till hälsocentralen. Under svår smärta förflyttas mamma till en brits. Läkare bedömer att mamma måste vidare till sjukhus men nu måste vi vänta på en liggande taxitransport som finns i Gävle. Kommer till Hudiksvall där vi väntar i timmar. Efter sju timmar får mamma en sängplats.

Nu har jag och min syster följt mamma på liknande resor ytterligare två gånger med väntetider på transporter och på akutmottagningar mellan sju och elva timmar. Under de timmarna har mamma inte fått dryck eller smärtlindring och det blir långt för anhöriga också utan förtäring. Varför ska vi söderhamnare alltid bedömas på hälsocentraler då det är solklara inläggningsfall?

Uppmaning till söderhamnarna: Ta med matsäck och en kudde för sådana verkar vara bristvara på både sjukhus och akutmottagningar när ni ska till akuten. Kanske de styrande skulle behöva göra samma resor?

Gunilla dotter och sjuksköterska

Svar direkt

Hej Gunilla! 

Jag hoppas din mamma mår bättre nu. Jag förstår att du reagerar, både som dotter och sjuksköterska. För att reda ut vad som hänt och för att vi ska få en tydligare bild av vad din mamma och ni systrar varit med om får du gärna hör av dig direkt till mig via växeln 026-154000. Alla patientberättelser om saker som inte fungerar är värdefulla för utvecklingen av vården i Region Gävleborg.

Roger O Nilsson

divisionschef primärvården

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons