Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den glömda masshysterin

Annons

Vart har alla euforiska politiker, tjänstemän och domedagsstämningar tagit vägen efter floppen med svininfluensapandemin? De verkar ha gått under jorden när det visat sig att vaccinet orsakat alltför många barn den livslånga sjukdomen narkolepsi.

När politikerna och ledande tjänstemän gav det läkemedelsföretag som levererat vaccinet friskrivning om ansvar för eventuella biverkningar borde staten skyndsamt ta sitt ansvar. De bör se till att de här barnen får en ordentlig ersättning för sitt lidande. Men det verkar som ansvariga kört huvudet i sanden och kommer med krystade förklaringar att om inte man gjort denna för oss skattebetalare dyr vaccinering skulle många fler ha dött i nämnda influensa.

Ja, det kan så vara men faktum är att detta inte hjälper alla de barn som drabbats av den livslånga sjukdomen med livslång medicinering som följd. Det har väl även konstaterats att betydligt fler dör årligen i vanlig influensa. Avslutar med ett några obesvarade frågor. Varför denna masshysteri i Sverige och inte i övriga Europa? Kan det ha med läkemedelsindustrins och deras starka lobbyverksamhet att göra? Min slutsats blir att de enda som tjänat grova pengar på denna masshysteri är läkemedelsindustrin och de stora förlorarna är de drabbade barnen och deras familjer.

Tommy Ljung

Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons