Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den globala massvaccinationen en jätteskandal

Vi ska nu ställa oss frågan varför svininfluensan fick ett milt förlopp trots att bara Sverige vaccinerade sig till 60 procent! Vad hände med det där mantrat att 80 procent måste vara vaccinerade för att förhindra en katastrofal utslagning av samhällen?

Annons

John Pettersson – dags för en liten summering. Först, skvalen har allvarliga biverkningar. Det kan framkalla livslång autoimmun sjukdom. Googla på Gulfkrigsyndromet. Vi ska nu ställa oss frågan varför svininfluensan fick ett milt förlopp trots att bara Sverige vaccinerade sig till 60 procent!

EU har 500 miljoner invånare. 26 miljoner vaccinerades. Man kan undra om de flesta bodde i Sverige. Saxat ur DN 4/1-10: "Varför svininfluensan plötsligt klingade av är fortfarande en gåta. I Sverige kan det bero på att en stor andel, 60 procent, av befolkningen nu är vaccinerad men trenden är densamma även i länder där väldigt få är vaccinerade."

Vad hände med det där mantrat att 80 procent måste vara vaccinerade för att förhindra en katastrofal utslagning av samhällen? Gällde det på något magiskt vis bara inom Sveriges gränser? Hur kan ett land ensamt stoppa en pandemi? Och var det en pandemi? Nej, det var det inte. Margaret Chan bestämde ensam att hela världen skulle skattskrivas – förlåt vaccineras – efter enorm påtryckning av läkemedelsbolagens lobbyister. John! Är du också en lobbyist?

Nu sitter Annika Linde och ursäktar sig i tv-soffan (7/1) när inte folk dog som flugor. Hon trodde att fem miljoner svenskar skulle insjukna. Innan hade hon manat alla att ta sprutan för att förhindra den där hemska "nya influensan". Som nu visat sig inte alls vara ny och i stället mycket mild. Och på frågan varför det blev färre än de trodde blev svaret att de som har haft många influensor tidigare har någon sorts immunitet (vilket jag hävdat i tidigare insändare). Att det här viruset har svårare att ta sig fram än många andra nya virus som kommer och att man kan säga att viruset inte är riktigt nytt enligt Linde. Den här så kallade kallade "nya influensan" var alltså inte ny.

Ja, tänk, så märkligt det kan bli! FNs världshälsoorganisation, WHO, ska nu utreda sin egen hantering av svininfluensan efter kritik om att organisationen överdrivit riskerna av sjukdomsutbrottet.

Den tyska ordföranden i hälsokommittén i Europarådet, Wolfgang Wodarg, utfärdar anklagelser mot läkemedelsindustrins lobbyister och regeringarna. Han har initierat en utredning av Pharmabolagens och WHO:s roll i Europarådet och om den roll som organen haft i skapandet av panik runt viruset (Daily Mail 11/1).

Wodarg anser att denna globala massvaccination är en jätteskandal. Verkligen! I Sverige har vi haft upp till 2 000 dödsfall under epidemiår med vanlig influensa. Hittills har endast 22 avlidit i svininifluensa 2009, det vill säga över 90 gånger färre än under de värsta epidemiåren. Epidemin är nu avklingande (januari 2010) enligt Smittskyddsinstitutet, så nu kan man med ganska god säkerhet konstatera att frekvensen avlidna per insjuknad varit omkring hundra gånger lägre än vid vanlig influensa.

Helena Palén Olofsson

Bjuråker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons