Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den bonustid nu kommer...

Barndom-ungdom-fattigdom-rikedom-kristendom. Nu ska jag och många med mig in i ålderdomen.

Annons

Jag tycker inte om ordet det fått, ålderdom. Det är så nedstämt och man blir även det av ordet. Det låter som om man ska kliva in i en katedral och ta på sig munkkappa. Sitta där i ro, nästan inte äta, dricka eller dansa. Man ska vara andäktig i livets stora katedral, ödmjuk stilla och tänkande. Men, det måste också finnas möjlighet att gå utanför katedralen och hämta energi och livsglädje.

Jag vill döpa om pensionsålder till bonustiden! Tänk att få sova lite längre på morgonen, vara mera ute i trädgården, naturen, shoppa, cykla, simma. Jag får också mer kvalitetstid med familj, barnbarn (livets efterrätt) vänner, läsa, skriva, resa, gå på kurser, föreningsliv med mera. Listan kan göras hur lång som helst…

Så skönt att kunna disponera sin tid till det jag själv önskar fast det är med vemod också. Att man gjort ett bokslut eller en bok färdig. Man tar farväl av en epok av livet.

Dags att starta en ny bok med en gång. Det är naturligt att få en sorgereaktion när arbetslivet tar slut, och att få tycka synd om sig själv. Då gäller det att tänka om, annars blir man deppig och sjuk. Hämta nya inspirationer och impulser. Nyckeln ligger i mina händer, i dina händer, våra egna handlingar och tankar. Minns att det inte är alla som får lyckan att bli pensionär, få uppleva bonustiden. Jag är glad för tiden jag får med min familj, barnbarn, släkt och vänner.

Jag ska njuta sensommarens liv. Pensionärsslanten jag får ska jag använda med glädje, glöm inte att den har jag själv förtjänat och jobbat in. Önskar mig och alla en glad, god och meningsfylld bonustid.

Fånga dagen, den kommer bara en gång, gör det bästa av den – Carpe Diem!

Marianne von Wachenfeldt-Dahlberg

ung i sinnet, skrynklig i skinnet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons