Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delar inte din åsikt, Jojje

Angående inlägg från signaturen Jojje (
23/5
) och debatten om landsbygdens situation skriver Sören Molander:

Annons

Du, röstande på Liberalerna, har verkligen visat upp deras rätta ansikte – den starkes rätt att slå på den svage. Du skriver att de som bor i Njutånger och Friggesund får skylla sig själva, finna sig i högre resekostnader och sämre samhällservice. Varför ska vi det?

Den svenska grundlagen dikterar klart att varje svensk medborgare har rätt att bygga och bo var man vill i landet. Att bryta mot grundlagen genom att frånta samhällen utanför Hudiksvalls stad exempelvis den lokala skolan är maktmissbruk och har inget annat syfte än att tilltvinga Hudiksvalls stad den statliga skolpengen, som följer varje elev, till sin egen utbyggnad och sysselsättning.

Med ditt sätt att se på samhället som liberal så anser du att 60 procent av Hudiksvalls kommuns befolkning som bor utanför Hudiksvalls stad är skattskrivna för att försörja Hudiksvall stad.

Den åsikten delar jag inte ned dig, min åsikt är att skattepengarna ska fördelas rättvist i proportion med varje samhälles invånarantal och statens skolpeng och skolan den rör ni inte.

Sören Molander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons