Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Decentralisera missbruksvården

Det pågår enligt min mening ett syniskt spel med grava missbrukares liv som insats inom beroendecentrarna i länet i syfte att spara pengar inom landstinget.

Annons

Man kan inte avgifta tunga missbrukare i poliklinisk öppenvård eftersom de flesta varken har bostad eller arbete. Man löser inte missbrukarens problem genom att skriva ut en massa piller och sedan tro att problemet är ur världen.

Inom politiken har jag påtalat detta gång efter annan både inom landstingspolitiken och kommunalpolitiken. Socialnämnden får i dag ta många LVM-beslut när den polikliniska avgiftningen inte fungerar. Så det landstinget sparar kostar i slutändan kommunerna och skattebetalarna stora summor i form av dyra behandlingskostnader.

För att inte tala om det lidande anhöriga till missbrukarna får genomgå när det visar sig att sluten avgiftning inte går att få på grund av besparingskrav från landstinget. Det är nog dags att skrota landstingen och ge staten ansvaret för sjukhusvården och kommunerna ges fulla ansvaret för närsjukvården och missbruksvården.

Tommy Ljung (M)

politiker som vill avskaffa landstingen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons