Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”De kämpar mot samhällets fördomar”

/

Kvinnor vi möter på kvinnojouren Viljan i Ljusdal kämpar inte bara mot en partners våld! skriver Sofia Wennberg.

Annons

De kämpar mot sina egna känslor som sliter dem mellan att kapitulera eller överge sig själv, överge barnens far, överge den man älskar.

De kämpar mot nära och käras förväntningar på att stanna eller lämna, barns förtvivlan av förändring! De kämpar mot samhällets fördomar, aldrig ens fel att två bråkar, hon var ju inte riktigt klok hon heller, ja hon försätter sig i dessa relationer och inte nog med den utsattheten så måste kvinnan kämpa med myndigheter, kränkande frågeställningar, myndigheters snäva ram som saknar utrymme för empati och förståelse! Kvinnan kämpar med att, inte bara övertala sig själv att de hon säger faktiskt är sant och har hänt hon måste övertyga alla andra!

Att sitta i rättegång med rädslan att möta sin förövare, sin make, sin partner, barnens far, sitt livs kärlek! Att bli bedömd av helt anonyma människor som under just den stund ska bilda sig en uppfattning över en traumatisk situation, att åter igen utstå en rad förnedrande frågeställningar och åter igen försvara sin rätt till att vara en del av mänskligheten! Att få tillbaka rätten att själv äga sitt jag, det krävs starka kvinnor för att leva i en destruktiv relation och än starkare för att lämna! Är det konstigt att det är högt mörkertal?

Sofia Wennberg

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser - i Iphone eller Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons