Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har givit inkompetensen en identitet

En reporter som intervjuar landstingsdirektör Svante Lönnbark efter krismötet den 16 mars på Hudiksvalls sjukhus, ställer bland annat följande fråga: tycker du att du har medarbetarnas förtroende?

Annons

En reporter som intervjuar landstingsdirektör Svante Lönnbark efter krismötet den 16 mars på Hudiksvalls sjukhus, ställer bland annat följande fråga: tycker du att du har medarbetarnas förtroende?

Lönnmark svarar: man kan ju alltid resonera om man ska arbeta för att bli en populär ledare eller för att bli en ledare som når resultat.

Uttrycker sig en ledare sig så, har vederbörande inte de kvaliteter som krävs för uppgiften och har inte förstått eller kommer att förstå de uppgifter han är ålagd att handha.

Grunden till all god ledarskap är just att kunna kombinera popularitet med att nå uppsatta mål/resultat.

Om den som är satt att leda och fördela, saknar dessa grundläggande egenskaper, ska denne utan dröjsmål entledigas från sin befattning för att ge organisationen en chans till rehabilitering under en ledning som förstår att kombinera popularitet med att nå uppsatta mål/resultat.

Har via (press och etermedia) sökt gillande omdömen om Lönnbark i hans profession, men har dessvärre nästan inte lyckats. Jag fann dock ett reportage i Gefle Dagblad där Ann-Margret Knapp gav högsta betyg till förre tandvårdschefen och nu landstingsdirektören Lönnbark.

Koncentrat ur intervju från 25 oktober 2008, av Gefle Dagblad med Ann Margret Knapp:

"Jag har stort förtroende för Lönnbark", sade Knapp. "Trots att landstingets ekonomi inte är bättre nu än när han tillträdde i december 2005 åtnjuter han ett fortsatt högt förtroende hos sina uppdragsgivare – politikerna!"

Landstinget hade då ett underskott på 100 miljoner. Divisionaliseringen hade inte lett till några ekonomiska förbättringar. Knapp hävdade dock att Lönnbark under sin tid pressat kostnadsökningarna till en nationellt låg nivå. Knapp sade att Lönnbark varit framgångsrik med att höja kvaliteten på sjukvården I Gävleborg. Enligt Knapp ”har Lönnbark ett mycket gott anseende i landstingsvärlden. Inom Sveriges kommuner och landsting (SKL) lyfts han fram som en nydanare”.

I intervjun ansåg Knapp att Lönnbark inte kan lastas för att ekonomin såg ut som den gjorde då. Det var politikernas fel. Lönnbark hade inte getts optimala förutsättningar.

"Vi saknar politiskt mod för att göra de förändringar som krävs och inte klarat av att fatta nödvändiga beslut", sade Knapp.

"Vid en jämförelse kan noteras att det framträder nästan på pricken samma mönster i hans roll som både tandvårdschef och landstingsdirektör. Det vill säga ros från ledning och politiker, ris från anställda på alla nivåer."

Det är rent skrämmande vilken omdömeslöshet politiker besitter.

Som skattebetalare, åskådare och medlidande med de anställda på Hudiksvalls sjukhus, vill jag framföra min beundran till dem som klarat, och verkligen beklaga dem som inte orkat arbeta under dessa så kaotiska och vidriga förhållanden som vi har fått oss till del via media.

Björn L

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons