Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De gamla spåren förskräcker!

Jag syftar på alla försök i den tidigare kommunledningens regi som gjorts för att åstadkomma en positiv utveckling inom Hudiksvalls kommun.

Annons

Problemkomplexet har under årens lopp varit föremål för flera utredningar. Det har hållits seminarier, gjorts intervjuer, skrivits rapporter och lämnats förslag på förändringar men hittills har ingenting hjälpt. Inkallade konsulter har inte kunnat påverka utvecklingen. Att de har uträttat något ser man bara i kostnaderna för ”konsultarvoden! Det rör sig förmodligen sammanlagt om miljontals kronor. Konkreta och positiva effekter har i stort sett uteblivit. Förklaringen är ”vinglig färd mot ett diffust mål” beroende på svårigheter att omsätta råden till konkreta handlingsplaner med klara mål.

Kommunen har svåra och stora problem i den nära framtiden men den nya ledningen har ambitionen att de ska lösas. Man signalerar att det ska bli ”nya friska tag” Det är bra, men jag tror att det också behövs nya spår för utvecklingen. Fantasi och kreativitet är värdefulla ledord och förmåga att leda färden mot väl definierade mål är en nödvändighet.

Jag blev lite betänksam när jag läste om arbetet med visionen. Jag tycker att grunden bara är en blandning av traditionella önskemål. Jag befarar att den verklighet som ska skapas med den visionen som bas blir ”som det alltid har varit”. Det är svårt att förändra verksamheten inom en kommun. Dålig målformulering och tröghet i organisationen kan vara orsaken och det saknas ofta operativa delmål. Det kan vara lämpligt att lära av liknande processer i näringslivet.

Jag har tagit del av en färsk utredning som visar befolkningsutvecklingen inom kommunen och den är skrämmande. År 2020, alltså om åtta år kommer antalet pensionärer att ha ökat med 1 500 jämfört med 2010 och ökningen fortsätter under de följande tio åren med ytterligare 500 personer En naturlig följd är att det blir ett mindre antal i förvärvsarbete och bland dessa ska det rekryteras personal till äldreomsorgen. Detta blir kommunens ödesfråga och utgör det avgörande hindret för att visionen ska nås och dessutom blir tillgängligt kapital sannolikt en ”bristvara”

Vad göra? Det måste bli en kraftsamling kring åtgärder som leder till ökad inflyttning till vår kommun. Gör ett kommande kommunfullmäktigesammanträde till en brainstorm. Inbjud hela kommunen för att delta i utvecklingsarbetet. Utse en kampanjledare som är konstruktiv och målmedveten. Följ utvecklingen och informera fortlöpande om resultatet och dess inverkan på möjligheterna att nå visionen. Friskt vågat är till hälften vunnet!

Slutsats: Visionen som beskrivits ska ligga fast och nu gäller det att gå från ord till handling för att nå den. Karin Boyes ord kan vara en uppmaning till kommunledningen.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.

Oändligt är vårt stora äventyr.

Gunnar Dahlberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons