Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är ju bara naturliga

Varg äter älg och försvarar sitt försörjningsområde, sitt revir, mot inträngande och konkurrerande hunddjur oavsett om det är annan varg eller jägarnas jakthundar.

Annons

Vargen jagas för sitt naturliga beteende, det är den sorgliga sanningen. Varg äter älg och försvarar sitt försörjningsområde, sitt revir, mot inträngande och konkurrerande hunddjur oavsett om det är annan varg eller jägarnas jakthundar. Därför ska vargen hållas kort, mycket kort och helst utplånas från vår natur. Det är vad många med jakträtt och vapen anser. Noll-varg-visionen sprider sig och även om jaktorienterade organisationer säger att vi ska ha varg i naturen, så får vargarna inte ha ett naturligt beteende, då ska de skjutas.

Lodjuren har samma problem. Dessa harmlösa rovdjur äter rådjur. Vårt vilda vackra kattdjurs naturliga diet gör att lodjuren måste minska i antal. Det har riksdagen beslutat på inrådan från jägartillvända forskare och rovdjursutredare. Inte för att det är brist på föda för lodjuren, inte för att de svälter, utan för att tvåbenta jägare inte accepterar att några av rådjuren hamnar i lodjurens mage i stället för i jägarnas frysboxar. Mot dessa galenskaper protesterar jag.

Yvonne Stridsberg

djur- och naturvän på landsbygden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons