Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dataprogram förbättrar inte hemtjänsten

Nu har jag fått nog. Ledningen verkar inte förstå hur det verkligen fungerar. Var finns erfarenheten och kompetensen? Hur funkar det att sitta vid en dator och läsa siffror och utifrån det styra hur vi på golvet ska arbeta för att få rätt siffra på rätt plats?

Annons

Vilka blir drabbade av detta tänk? Jo, vi som sedan ska genomföra det arbete vi blir tillsagda att göra och de kunder som ska ha rätt till bra hjälp av bra personal.

Jag är ganska säker på att skeppet kommer att sjunka. Jag pratar om hemtjänsten i Ovanåkers kommun. Vi som personal har i dag mycket svårt att orka med de krav som ställs då vi inom detta yrke jobbar till stor del med vårt hjärta. Vi vill ge våra kunder det bästa. Vi vill även känna att vi kan påverka det vi ser behöver påverkas. Finns det ingen måtta med hur många förändringar som får ske på kort sikt?

Vi vill ha ett glatt ansikte, en glad ton, bringa trygghet och livslust till våra kunder. Vi är duktiga! Vi löser snabbt problem, vi hjälper varandra. Men kraften har sakta men säkert börjat sippra ur oss. Vi räcker inte till. Harmonin blåste bort.

Nu ska det än en gång röras om i grytan och en del av personalen ska splittras. En del av de anställda omplaceras då de inte passar in i det nya planeringsprogrammet. Ett program som köpts in för att sedan visa sig vara ett osäkert program. För det är väl osäkert när man inte får det att stämma med verkligheten? Eftersom verkligheten inte strålar samman med detta system så funderar man ju om det inte vore tid att lägga ner det och tänka i någon ny bana? I alla år har väl folk utan körkort jobbat i hemtjänsten. I alla år har det fungerat för personal med allergi. Därför att vi har hjälpts åt! Vi samarbetar, är flexibla! Det finns ändå inte bilar till alla. Det är inte många brukare som har husdjur.

Att personal omplaceras på grund av dessa orsaker känns inte rättvist. Människovärdet sjönk. Och att få höra nyheten bara någon vecka innan det träder i kraft känns inte roligt för någon.

Se verkligheten! Ni som tar besluten, väljer ut olika system till oss, vad har ni för erfarenhet av att jobba inom vården? Vet ni vad ni tar beslut om? Konsekvenser? Är det genomtänkt? Följ med oss några veckor och upplev verkligheten så kanske ni ser allt med nya ögon. Vi vill inte bli robotar. Vi vill vara mänskliga. Vi vill jobba med hjärtat! Den guldkant vi en gång hade tid att ge är saknad. Det fungerar inte i dag när vi ska följa planerad tid på ett papper.

Det händer att planeringslappen vi följer är så väl fylld att det på en hel förmiddag inte finns tid för toalettbesök eller en paus utan att bli försenad. Oftast finns det ingen tid emellan besöken hos brukarna, endast gång/cykeltiden. En lugn och nöjd personal är en bra personal. Hur ska vi hålla humöret uppe? Vi är människor. Vi har inga superkrafter. Även om det vore det bästa, ekonomiskt sett.

Omvårdnadspersonal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons