Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför väljer de kylan framför värmen

/

Jag tycker också att det är otillständigt och inhumant att låta tiggarna sitta ute i vinterkylan. Jag mår inte bra av att se detta fenomen i välfärds-Sverige, skriver Andy Pallin.

Annons

Jag håller helt med dem som tidigare skrivit insändare och krävt att tiggarna ska tillåtas sitta i butikernas uppvärmda vestibuler. Därför gick jag från ord till handling häromdagen. Jag gick in i butiken och bad att få träffa chefen för att framföra min och många andras krav på att butikerna ska tillåta att sitt inne i värmen. Jag blev vänligt bemött av chefen när jag frågade om tiggaren utanför dörren skulle kunna få sätta sig innanför dörren. Han sa ”visst går det bra, men tiggarna vill inte det”. Jag frågade varför och fick till svar att de inte vill sitta där det är varmare.

Vidare talade han om att han har fått ta emot klagomål från kunder som har hotat sluta handla i butiken om tiggarna får flytta in i värmen. Men jag kunde gärna försöka få kvinnan som tiggde att flytta in i vestibulen. Då gick jag ut till henne och försökte få henne att flytta in i värmen. Men hon ville inte alls detta. Jag fick henne att resa sig upp och jag tog hennes sittunderlag och la det på en av stolarna i vestibulen för att hon riktigt skulle förstå. Då försökte hon göra sig förstådd och upprepade ordet problem, problem flera gånger. Då förstod jag att hon var rädd och skulle få problem från andra människor ifall hon satt innanför dörren.

Jag gav upp och gick till parkeringen och innan jag lämnade platsen såg jag att hon åter satte sig ute i kylan. Av denna historia drar jag slutsatsen att det inte är uteslutet att det finns människor i vårt samhälle som inte drar sig för att sluta handla i den butik som låter tiggare komma in i värmen. Det finns människor som tiggarna redan har märkt att de hyser agg mot dem. De är helt enkelt rädda för att flytta in från den -20-gradiga kylan och in i värmen. Händelsen ger ett klart besked om hur långt det har gått i fråga om hur vissa människor vill att man ska behandla människor med annan kulturell bakgrund i Sverige i dag.

Andy Pallin

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons