Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför har politiken blivit mer populistisk

Signaturen "Bekymrad medborgare" tycker inte att folket ska bestämma allt, detta då "Bekymrad medborgare" anser det orimligt att kräva av medborgarna att ha överblick i alla frågor (7/7). Signaturen Åbacka reder ut fallgropar i resonemanget.

Annons

Jag är inte helt oenig i tankegången, men det finns några fallgropar som jag ser det.

Läs även: Insändaren Folket ska inte bestämma allt – politikerna måste ta ansvar

Politiken av idag består av en samling partier som har en sak gemensam: de vill ha makt. Problemet är att de inte vet vad de vill göra med makten. Ta till exempel vår nuvarande statsminister; han hävdar att lagt kort ligger. Om man vill ha makten men inte vill ändra något, vad är då vitsen mad makten? Samma person hävdade att han inte ville bygga murar för att sedan gå ut och göra just så. Att jag här tar S som exempel är irrelevant. Samma mönster finns i alla partier.

Det jag vill visa är att politiken blivit mera populistisk i sin helhet. Samma ideologi kan rymma "jag vill inte bygga murar" och just murbyggande. Detta gäller som sagt samtliga partier i mina ögon. När ideologierna uppenbarligen spelat ut sin roll blir resultatet en väldigt populistisk politik som kan göra helomvändningar oerhört snabbt. Detta resulterar naturligtvis i ett krav om folkomröstningar då väljarna inte känner igen sig i de val de gjort vid valurnorna.

Och när det gäller regionfrågan: Jag anser att Gävleborg ska delas, Gästrikland söderut och Hälsingland norrut. Jag tror att Ljusdals kommun tjänar mera på att vara den sydligaste inlandskommunen i den norra regionen än att vara den norra utposten i den södra.

Åbacka

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons