Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför firar vi skolans dag

Visa ditt stöd för skolan genom att hissa flaggan i topp i dag!

Annons

Ja, varför firar vi? Sverige rasar på PISA-rankingen, lärarbristen är skriande och ser ut att bli långvarig, lönerna är inte ens i närheten av vad de borde vara i relation till arbetets viktighet, inte bara för den enskilde eleven, utan för hela samhällsutvecklingen.

Ja, varför firar vi? Ingenjörsutbildningen är ungefär densamma som lärarutbildningens men ger en mycket bättre lön, ett yrke där initiativ och kreativitet lönar sig och där autonomin finns kvar. En students yrkesval blir enkelt.

Ja, varför firar vi? Ett yrke där dokumentation och administration har blivit de huvudsakliga arbetsuppgifterna och där tiden för att göra bra lektioner har minimerats.

Ja, varför firar vi? Småpåvar och okunniga politiker har hittat på en massa saker som skolan ska handla om, och det handlar inte om undervisning.

Ja, varför firar vi? Kommunaliseringen har gjort att villkoren för eleverna har blivit helt olika beroende på vilken kommun man har råkat födas i. Har du dyslexi, dyskalkyli, koncentrationssvårigheter och bor någonstans där man hellre satsar på hockeylaget eller äventyrsparker så är det bara att säga: Otur! Du drog en nitlott! Lycka till i framtiden!

Jo, vi firar för att vi vet att större delen av det svenska folket står på vår sida. Vi vet att majoriteten vill att skolan ska få statligt huvudmannaskap. Vi vet att ni har förtroende för oss. Vi vet att ni tycker att kunskap är viktigt. Vi vet att ni tycker att om vi skulle få sätta agendan så skulle vi kunna lyfta landet ur krisen.

Visa ditt stöd genom att hissa flaggan i topp i dag!

Stefan Spansk

Kommunombud, Lärarnas Riksförbund, Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons