Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt epitet på duktiga kvinnor

Svar till Gammal närradiolyssnare (17/6).

Annons

Min personliga uppfattning är att det är tragiskt för jämställdhetsarbetet att över huvud taget använda ett ord som bitterfitta, än mer tragiskt är det att använda det till att associera till två av de mest orädda och drivna kvinnliga politiker vi har i kommunen. För mig säger det mer om din egen attityd och kvinnosyn än dessa kvinnors arbete och agerande.

Det jag har sett och upplevt av de två politiker du syftar på – Yvonne Oscarsson och Bodil Eriksson – är att de vågar ha åsikter, de är engagerade, de brinner för det de tror på och de vågar ta strid för det.

Självklart blir de kontroversiella, och självklart får de skit och kritik för det de säger och det de gör. Det är alltid så – med starka människor i allmänhet, och starka kvinnor i synnerhet, som vågar. Jag delar definitivt inte deras politiska ståndpunkter, men jag kan respektera människor som har civilkurage och mod nog att stå emot den allmänna uppfattningen, när de själva har en annan åsikt. De är ju ändock en gång valda för att föra fram sina synpunkter.

Jag känner inte till något om medsystern du värnar om, hon är säkert en mycket driftig och kunnig kvinna hon också. Åtminstone borde hon vara det med tanke på att hon med största sannolikhet uppbär en hyfsad månadslön för sitt uppdrag. För det är väl ingen praktikant vi talar om här??!!

Slutligen apropå bitterfitta, så finns det faktiskt, i jämställdhetens namn, ett epitet för sådana som du också. Jag väljer dock att inte använda det i tidningen.

Carina Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons