Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåliga förebilder

Jag skäms för den främlingsfientlighet som finns i den här staden. Vuxna människor som smutskastar andra för att de är av en annan religiös åsikt.

Annons

Jag skäms för den främlingsfientlighet som finns i den här staden. Vuxna människor som smutskastar andra för att de är av en annan religiös åsikt. Duha Wael Drwesh ber enbart om respekt, men tydligt visas att hon inte kan förvänta sig den respekten.

Är det så att vi inte längre ska kunna respektera varandra bara för att vi inte tycker likadant?

Gammal sjöman (12/3) drar alla över en kam. Skriver att vi svenskar tycker att muslimer är otacksamma. Jag är svensk och jag håller minsann inte med om det uttalandet. Visa tacksamhet för att ni fått komma hit till Sverige, jo visst! Och vilket land ni fått komma till!

Här är Sverigedemokraterna på frammarsch och man skriver insändare till tidningen om de där invandrarna som smutsar ner samhället och ska lära sig att leva som vi som L.B.J-sson skriver i sin insändare. Hjärtligt välkomna hit ska ni vara!

Om jag är vänsterpartist ska jag då inte kunna respektera de moderatas åsikt? Om jag är ateist ska jag då inte kunna respektera andra människors tro? Bara för att jag är svensk ska jag då inte kunna respektera människor av annan etnicitet?

Här sitter jag nu, enbart 18 år gammal, och förespråkar respekt och likvärdighet medan gubbarna i kommunen suckar åt varenda kvinna som bär hidjab.

Det finns bara en sak att säga: Skämmes tamejf-n! Ni ska vara vuxna förebilder! Jag hoppas att era barn och barnbarn inte tar efter era värderingar.

Amanda Derksen

för mångfald

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons