Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig information om vindkraft

Informationen om vindkraft till medborgarna i Bollnäs har varit och är på tok för dålig. Ett tungt ansvar för detta vilar på konsultföretaget ArcArt som anlitats för att ta fram informationen.

Annons

Informationen om vindkraft till medborgarna i Bollnäs har varit och är på tok för dålig. Ett tungt ansvar för detta vilar på konsultföretaget ArcArt som anlitats för att ta fram informationen. ArcArt har enligt min uppfattning fullkomligt misslyckats med att visa hur en storskalig vindkraftutbyggnad påverkar landskapsbilden i de områden som kan bli aktuella.

Hur många kommuninnevånare är det som har förstått att det är vindkraftverk av den storleksordning som framgår av detta bildmontage som kan komma att byggas i kommunen? Ett företag projekterar redan nu en vindkraftpark med 149 verk med en totalhöjd på upp till 180 meter strax söder om Annefors.

ArcArts förslag till översiktsplan för vindkraft i Bollnäs öppnar dörren för ännu många fler och ännu mycket större vindkraftverk. Och detta utan en analys av landskapsbilden som är värd namnet.

Jag litar på att våra politiker i en öppen och saklig debatt kan fatta kloka beslut. Men inhämta först bra information som går att begripa. Och ge den till kommuninnevånarna också innan översiktsplanen spikas.

Anders Burvall

före detta miljöchef på Nefab

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons