Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig förankring

Motionen lagd av Socialdemokraterna i Ljusdals Arbetarkommun angående omorganisationsförändringen tycks få stora konsekvenser om den genomförs.

Annons

I ett demokratiskt samhälle är många ideella krafter engagerade i föreningslivet, facket och i kommunalpolitiken. Med en bra skolunderbyggnad i botten och en bred erfarenhet från arbetslivet har vi en bra bild av hur vi vill att vårt demokratiska samhälle ska fungera... I en demokrati så respekterar vi varandras idéer och förslag om hur vi vill forma det samhälle vi lever i.

Vi godtar valresultatet och bildar opinion för våra egna idéer. Och, vi kastar inte sten på varandra eller lemlästar oliktänkande på grund av ett valresultat.

Men när vi får läsa i LjP att vi har för många politiker och för få kommunala bolag kommer man osökt att tänka på Pandoras ask och dess innehåll.

Förslag om förändringar inom nämnder och styrelser hör till. Man klagar på byråkrati, det tar lång tid med ärendebehandling och beslut.

En del rätt framgångsrika företagsledare har också gjort inhopp i kommunpolitiken, men ganska snart förstått att det varit en markant skillnad på att fatta beslut i det slutna styrelserummet än att offentligt avslöja sina tankar om hur kommunens politik ska formas.

Kommande sammanträden är offentliga och bevakas av och refereras av massmedia. Men vad som sker i det slutna bolagsstyrelserummet vet bara styrelsen tills man behagar att gå ut med en information när en stor fråga slutbehandlats.

Slutsatsen blir av resonemanget att de Socialdemokratiska motionärerna har en klen förankring i den fackliga och politiska arbetarrörelsen mylla.

Willy Eriksson

Odd Derås

SRD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons