Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för en utbildning av turistguider och turistentreprenörer

Turismen i Söderhamn och i Hälsingland har de senaste åren ökat en del och det är mycket positivt, skriver Jan-Eric Berger och Majs Keller, som dock skulle vilja se en utbildning för turistguider.

Annons

Ett problem som finns i landskapet är att få fram kunniga, engagerade guider samt entreprenörer inom turistnäringen, även om dessa finns.

Om vi enbart ser till Söderhamns kommun så är det framför allt inom fiskenäringen som kommun visat framfötterna samt på vår världsarvsgård, Erik-Anders.

Centerpartiet i Söderhamn har lämnat in en motion om att vi vill starta en utbildning för turistguider och turistentreprenörer. Där framhåller man att det bör vara en turistutbildning av allmän och bred karaktär. Den bör också innehålla entreprenörsutbildning och viss företagsutbildning, vilket bland annat innebär att man även ska kunna starta eget företag efter utbildningen

Vi tror på Söderhamn och Hälsingland och alla de tillgångar som finns här. Låt oss förädla och kommersialisera dessa värden. Det är vi alla vinnare på. 

Jan-Eric Berger (C)

kommunfullmäktigeledamot i Söderhamn

Majs Keller

entreprenör och bloggare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons