Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för en ny skolsyn hos Folkpartiet?

Det är både roligt, uppfriskande och viktigt att den unge integrationsministern Erik Ullenhag(FP) visar upp en annan skolsyn än sin partiledare.

Annons

Nedgörandet av den svenska skolan under paroller som ”flumskolan”, ingen ordning och reda, dåliga kunskapsresultat med mera har varit legio sedan Björklund började sitt härjningståg inom det svenska skolväsendet. I stället håller Björklund på att bygga en kontroll- och hetsskola som starkt medverkar till att klassklyftorna ökar i Sverige. Hans förakt för elevinflytande kan endast uppvägas av hans sätt att misstolka – för att inte säga vantolka – den moderna skolforskningens rön.

När nu äntligen en annan FP-minister talar om vad vi vetat och kämpat för under alla år vill vi hälsa Ullenhags syn på skolan mycket välkommen:

”Vid sidan av kunskapsuppdraget är ju en av huvuduppgifterna för skolan att bidra till demokratiska värderingar, och idén om mänskliga rättigheter.”

Ullenhag ser skolan som en ”central arena” i arbetet mot den allt starkare framväxande främlingsfientligheten! Utredningen ska ledas av förre partiledaren Bengt Westerberg. Han anmäler omedelbart samma syn på skolan som central arena i denna kamp! Så roligt – och framför allt bra – att det fortfarande finns socialliberaler som vågar och vill stå upp för en annan skolsyn än den förlegade som Björklund hyser!

Örjan Fridner (S)

ordförande Ljusdals arbetarekommun

Malin Ängerå (S)

ordförande i utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons