Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att vakna, Persson

Ingvar Persson idisslar med en papegojas aningslösa envishet sitt mantra: en arena på SJ-området...

Annons

Dessutom påstår han att det är vad alla vill ha, något som förvisso inte är sant.

Och att betrakta en bandyarena som början på en ny stadsdel är ju befängt, vem vill att en stadsdel ska domineras av en så ful och utrymmeskrävande byggnad? På vad sätt skulle centrumhandeln gynnas av att bo granne med en sådan? Vill man göra området attraktivt för alla så ska man sluta med denna fastlåsning vid en bandyarena; det finns mycket bättre, roligare, trevligare och intressantare saker att satsa på. Gallerior och affärshus, utställningshallar, bostäder, lokaler för fritidsaktiviteter...

Enligt gjorda beräkningar blir en bandyhall på SJ-området betydligt dyrare både att bygga och att driva, men en viktig sak som inte berörts så mycket, är de kostnadskrävande ombyggnationer som måste göras för att leda den ökade trafiken in till stan – för inte så länge sen försökte man ju tvärtom undvika genomfart genom att göra gator och tillfarter mera svårframkomliga och ha mycket låga tillåtna hastigheter. Det finns ju planer på att binda ihop Brotorget med östra delen av det området, och hur går det då med trafiken på den gatan, till exempel?

Tillfarter, gator måste byggas om på grund av den ökade trafikgenomströmningen. Kanske måste man till och med riva hus. I förlängningen kanske man måste bygga om viadukter, eller bygga nya? P-platser måste byggas. Har någon brytt sig om att fundera riktigt ordentligt på dessa frågor, och föröka räkna ut hur de ska lösas? Och: vem ska bekosta det?

Allt detta slipper man om man bygger en bandyhall på Sävstaås.

Inte vill väl Persson & compani fortfarande påstå att vi får en bandyhall "på köpet" om den byggs på SJ-området? I så fall är det dags att äntligen vakna upp och se sanningen i ögonen.

S.L.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons