Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att stänga Olles lekstuga

I januari, när Sjaelsös tid definitivt är ute och torget går tillbaka till kommunen, betyder det i stället att nya beslut måste fattas av fullmäktige. Då kan detta inte vara Olles lilla lekstuga längre.

Annons

Det totala haveriet för galleriaprojektet är nära. Men Olle Nilsson Sträng och Sjaelsö jobbar fortfarande med att hitta en annan entreprenör, meddelas i tidningen. Ja, det visste vi ju. Kommunen hjälper ett privat företag att hitta kunder. Det skulle förvåna mig om detta är lagligt.

Alla inser att vad det handlar om är bara att rädda vad som kan återstå av den skamfilade prestigen. Letandet har pågått i ett år redan och samtliga tilltänkta har tackat nej. Bollnäsborna sade sin mening redan för två år sedan när 90 procent av 1200 tillfrågade sade att de vill ha torget kvar.

Risken är väl att det dyker upp någon lycksökare i sista stund som förklarar sig villig att smälla upp ett lågprisvaruhus. Och att de desperata kommunalråden ropar ja och amen innan någon hinner reagera. Torget kommer då att få stå som det gör nu tills den nye entreprenören har misslyckats med att hitta de hyresgäster som Sjaelsö inte hittade på två år.

Så kan vi inte ha det. Olles prestige är inte värd det.

I januari, när Sjaelsös tid definitivt är ute och torget går tillbaka till kommunen, betyder det i stället att nya beslut måste fattas av fullmäktige. Då kan detta inte vara Olles lilla lekstuga längre.

Det beslut som togs 17 december 2007 innebär faktiskt inte att det är fritt fram för vem som helst att bygga vad som helst. Det fanns ett pros-pekt, det fanns ritningar, fantasifulla färgbilder och glättade beskrivningar (precis som med bandyarenan). Det surrades om Clas Ohlson och HM. Fullmäktiges ledamöter trodde sig veta vad de röstade för. Nu vet de förhoppningsvis bättre.

Det enda rimliga är förstås att återställa torget. Även om det kostar tårar på kommunalrådskontoret. Även om det kostar pengar, för i så fall beror det på sällsynt fumlig hantering och illa skrivna avtal. Och fortfarande har ingen velat svara på vem som beordrade att träden skulle sågas ner. Enligt beslutet skulle det ske först vid byggstart. Den har ännu inte ägt rum. Alltså: Vem?

Om det finns några politiker med ryggrad kvar i Bollnäs bör de ta tag i detta. Men man vet inte. I en enkät i denna tidning nyligen fick alla Bollnäspolitiker frågan om de trodde att det skulle bli en galleria. Och somliga trodde si och andra trodde så, men ingen kom att tänka på att en politikers jobb är att fatta besluten! Kanske dags att sätta i gång med det snart?

Thomas Tidholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons