Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att skrota Arbetsförmedlingen!

Enligt mig och många arbetslösa håller begreppet arbetsförmedling att blir mer och mer avlägset. Af anställer specialister med höga löner som sällan eller aldrig kan trolla fram jobb till oss, men själva nyter av goda löner.

Annons

Jag, bland så många andra, är arbetslös och är ofta på Arbetsförmedlingen, Af, i Ljusdal.

Min handläggare har inget jobb att erbjuda mig, men kan till exempel registrera mig som arbetslös och skriva min handläggningsplan. Jag har vart i kontakt med honom länge nu, snart är det nyår, och ännu är min livssituation oförändrat dålig, trots täta besök till Af.

Sedan finns en annan grupp av myndighetspersoner på Af, så kallade jobbcoacher. De kan ge varma ord och tröst och vara med på att skicka oss vuxna på praktik som gratis arbetskraft, något som sällan leder till lönearbete.

Jag har en sådan erfarenhet av praktik där jag redan på den tredje praktikdagen fick veta att just den aktuella praktikplatsen aldrig kommer att leda till lönearbete för att kommunen inte har råd. Och ändå kan arbetsgivaren ta emot gratispraktikanter i stället för att stänga butiken för att den enda personen på riktig lön inte orkar/hinner driva butiken.

Jag kan inte leva av den heliga andan och en klapp på axeln vilket dock är en symbolisk gest från jobbcoacher.

Nu står det på Platsbanken att Af i Gävleborgs län skall anställa både psykologer och sociologer till Af:s tjänst, även här i Ljusdal. Det stod faktiskt inte på annonsen om dessa specialister skall gynna personal eller oss arbetslösa. Psykologer och sociologer kan ändå inte trolla fram riktiga jobb – det heter ju att arbete är det bästa medicin mot många krämpor.

Slutsats: Enligt mig och många arbetslösa håller begreppet arbetsförmedling att blir mer och mer avlägset. Af anställer specialister med höga löner som sällan eller aldrig kan trolla fram jobb till oss, men själva nyter av goda löner.

Vi säger: Lägg Arbetsförmedlingen på hyllan, det skulle spara mycket pengar för samhället.

Frustrerad arbetslös

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons