Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att få slut på bonusfesten!

Nyligen visade det sig att bonusutbetalningarna under krisåret 2009 till och med var större än året innan. Att Anders Borg ännu en gång hytter med fingret åt bankerna räcker uppenbarligen inte.

Annons

I finanskrisens spår följde en debatt om girigheten inom finanssektorn, och orimligheten i den bonusfest som verkställande direktörer och chefer ägnat sig åt, på spararnas bekostnad. Stundtals lät till och med den moderate finansministern Anders Borg, som någon slags socialist när han krävde ett stopp för bonusfrosseriet.

Tyvärr verkar det nu som att Anders Borgs ord mest var just det – ord. Nyligen visade det sig att bonusutbetalningarna under krisåret 2009 till och med var större än året innan. Att Anders Borg ännu en gång hytter med fingret åt bankerna räcker uppenbarligen inte – bonuskalaset för högavlönade direktörer kommer fortsätta så länge ingen sätter stopp.

Vänsterpartiet har föreslagit att bonusar i banksektorn ska beskattas. Pengarna skulle då gå till oss medborgare och kunna användas till att anställa lärare och omsorgspersonal, istället för att göra förmögna bankdirektörer ännu rikare. Det vore långt mer rättvist än en fortsatt bonusfest.

Rafael Czeszejko

ordförande Ung Vänster Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons