Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att återupprätta förtroendet för kyrkan i Bollnäs

Det är dags att sätta er ned och tillsammans upprätta det förtroende ert handlande åsamkat kyrka, församling och dess medlemmar, skriver Märta Holm.

Annons

I Bibeln, bland annat Matteus kapitel 7 verserna 1–15 kan följande läsas: "Varför ser du flisan i din broders öga när du inte märker bjälken i ditt eget öga?"

Ord och maningar som i dag syns aktuella när man blir varse hur osämja och förtal skapat en helt omotiverat dålig stämning i de forum som är verksamma i de kyrkliga verksamheterna i Bollnäs församling. Allt ifrån dem som har att utföra de prästerliga tjänsterna till alla dem som är både engagerade och sysselsatta i övrigt församlingsarbete. Det kan inte betraktas som rimligt att den sedan länge inflammerade stämning som råder ska få fortgå, här syns det som ovan citerade ord av Matteus helt förbises av alla inblandade. Likadant syns det vara med de tankar om försoning och förlåtelse som ständigt återfinns i de predikningar som kyrkobesökarna får sig till del i olika kyrkliga sammanhang.

Vad som därtill bör finnas i alla inblandades sinnen är, som anställd eller på annat sätt verksam i församlingsarbetet, det ansvar som åvilar var och en som åtagit sig en sådan uppgift. Ni har, oavsett vad er uppgift innefattar, ett ansvar gentemot alla församlingens medlemmar som bland annat vid olika val gett er deras förtroende. Ett stort och ansvarsfullt förtroende att bedriva kyrko- och församlingsarbetet på ett för både kyrka och församling bästa sätt.

Svenska kyrkan har tidigare haft ett flertal uppslitande strider i olika frågor, något som icke varit positivt för varken kyrkan eller dess medlemmar. Vi, församlingsmedlemmar i Bollnäs församling, har all rätt att uppmana er att visa något av den förlåtelse och den uppriktighet som nu syns vara helt borta ur en kristlig uppfattning.

Det är dags att sätta er ned och tillsammans upprätta det förtroende ert handlande åsamkat kyrka, församling och dess medlemmar. Matteus skriver, i samma kapitel och verser som ovan, följande i sammanhanget aktuella ord: "Döm inte så blir ni inte dömda".

Märta Holm

Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons