Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagis som förvaring oroar mig

Självklart tycker jag att barnen ska få semester, men jag tror även att de behöver dagis i lagom dos och känna gemenskapen med de andra barnen.

Annons

Angående dagisdebatten och tider har även jag reagerat. För mig personligen gör det inget att de planerat för tre timmar om dagen (dessvärre tidigare än vanligt och de flesta vet hur svårt det är att få barnen i säng ljusa sommarkvällar och att de då är trötta på morgonarna).

Men innan dessa tider bestämdes, borde inte alla vi föräldrar blivit tillfrågade hur vi vill ha det och allt blivit planerat efter vad de flesta vill? Jag är ganska övertygad om att det finns en ekonomisk baktanke i det hela, det mesta verkar ju handla om pengar. Det är det jag reagerar negativt på.

Femtontimmarsbarnen fråntas ju till exempel lunchen i sommar, den har ju skjutits upp till dess att de barnen går hem för dagen. Om jag förstått det rätt kan de även med dessa tider spara in på vikarier.

Dessutom slås vissa dagis ihop några veckor. Mitt barn är trygg med sitt dagis och personal, det är därför vi väljer att ha denna plats och betalar för den. Jag vet inte vad det är för personal på det andra dagiset eller hur mitt barn reagerar på att plötsligt byta.

En del är tvungna att skicka i väg sitt barn även mot sin vilja till detta nya dagis, medan vi som har möjlighet att ha barnen hemma också får betala fullt pris för den ordinarie plats som vi alltså inte kan utnyttja (vilket vi även gör på utbildningsdagar och dylikt då dagiset är stängt och föräldrarna snällt får ta ledigt från sina jobb för att vara hemma om de inte har barnvakt).

Jag är inte så insatt, men varför kan inte personalen turas om med semestern som på många andra arbetsplatser så dagiset kan ha öppet med i alla fall någon känd personal där?

Självklart tycker jag att barnen ska få semester, men jag tror även att de behöver dagis i lagom dos och känna gemenskapen med de andra barnen. Vad jag förstått ska det även i framtiden sparas mer pengar och bli fler barn per personal. Man får blanketter om att varje enskilt barns egenskaper ska tas tillvara etcetera. Hur ska personalen kunna leva upp till det? Jag är rädd att dagis då bara blir som en "förvaring" av barnen.

Vi trivs jättebra med både dagis och personalen som gör sitt bästa, men jag tror dock att de "lite högre upp" får ta och tänka om lite när det gäller vad det ska sparas pengar på.

Lena

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons