Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Coherent City känns som ett aprilskämt

Man vill tro att Coherent City är ett aprilskämt, menar Gunilla Häverdal Eriksson, Söderhamn.

Annons

Söderhamns-Kuriren onsdagen den 1 mars? Eller kanske är det 1 april? För rubriken "Integrationspengar till ifrågasatt forskningsprojekt" kan väl inte vara sann? Ett aprilskämt?

Läs även insändaren: Låt oss prova ett koherent samhälle

Bilden med Jörgen Ringman som pekar på en tavla med diverse figurer där det är kurvor och vågor och ordet Flow! Tydligen är detta på riktigt och därför måste jag skriva och svära mig fri från att stillatigande låtit det hända. Det är skönt att tidningen också låtit Dan Katz Från Vetenskap och Folkbildning komma till tals.

Hoppas någon i ansvarig ställning fått lite kalla fötter i dag och funderar på om det verkligen är så här integrationspengarna ska användas. Ledarskribenten Lilian Sjölund formulerar en fråga i slutet av sin ledare: "Ska en av krigstrauman märkt människa få rådet att lära sig andas och därigenom bli mer positiv?" Nej, det kan väl ändå inte vara meningen.  

Som sjukgymnast har jag både praktiserat och lärt ut avslappning och vet vilken nytta man har av det, till exempel när man får ett större stresspåslag som jag fick i dag av den här artikeln. Men Coherent City, så som det presenteras och är tänkt att användas i Söderhamn, känns som ett enda geschäft. 

Jag vill inte att Söderhamn ska bli till åtlöje som Dan Katz befarar, utan jag vill fortsätta att vara stolt söderhamnare och bära min fina SM-mössa. 

Gunilla Häverdal Eriksson

För dig som är Plus-kund: Läs huvudartikeln om Coherent City: Söderhamn lägger pengar på pseudovetenskap – vill sprida positiv energi med magnetfält

Mer plusläsning: Jörgen Ringmans projekt pekas ut som ovetenskapligt – lovar att forskningen blir seriös

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons