Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkusar utan djur är varmt välkomna till Hudiksvall

Det finns många cirkusar utan djur som är varmt välkomna till Hudiksvall, skriver Charliene Kiffer (V) i en replik till Jonas Holm (M).

Annons

Det var jag som skrev motionen om att inte upplåta kommunal mark till cirkusar som i kommersiellt syfte utnyttjar djur. Det var även jag som svarade Cirkus Maximum med att tacka för inbjudan och att jag gärna gör ett besök den dagen de kommer till Hudiksvall utan djur.

Läs även: Insändaren Låt inte ridån gå ner för cirkusar i Glada Hudik

Detta är ett demokratiskt beslut som är fattat av Hudiksvalls kommunfullmäktige med en klar majoritet. Jag är stolt över Hudiksvall som vågar vara en kommun som går före vad gäller djurrätt. Flera kommuner följer nu efter och som ringar på vattnet kan Sverige till slut fatta ett nationellt beslut liksom många andra länder.

Jag har varit på cirkus med djur, jag behöver inte uppleva det igen. Hela idén med djur på cirkus är att den befinner sig på resande fot och att djuren ska göra konster för publik. Djur på cirkus är förlegat och bör läggas till historien liksom många andra nummer som tidigare funnits på cirkus.

Läs mer: Insändaren Kliv ner från era höga kameler

De flesta förtroendevalda i kommunfullmäktige befinner sig hela tiden i verkligheten. Vi träffar människor varje dag genom våra jobb och på vår fritid genom olika föreningar och aktiviteter. Det är fascinerande hur vissa personer inte verkar vilja lyssna till just verkligheten och förnya sig. 

Idag finns en stark opinion mot djur på cirkus och det finns också många cirkusar utan djur som är varmt välkomna till Hudiksvall.

Charliene Kiffer (V)

Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons