Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chauffören gjorde helt rätt

Vill försvara busschauffören som fick "skit" på insändarsidan. Jag var med på turen klockan 15.20 linje 64 från Söderhamn den 3/9 -09.

Annons

Vill försvara busschauffören som fick "skit" på insändarsidan (10/9).

Jag var med på turen klockan 15.20 linje 64 från Söderhamn den 3/9 -09.

Det var inte alls som det står i insändaren. Dels så hände det inte en gång, utan flera gånger som det "plingades" och ingen skulle kliva av. Fniss och skratt bakifrån bussen (ungdomar).

Till slut så tröttnade den kvinnliga chauffören (med all rätt). Hon förklarade i högtalaren att det inte är farligt att erkänna om man har "plingat" vid fel hållplats. Och att om någon fortsättningsvis "plingade" så stannade hon inte, utan att personen ifråga fick komma fram och säga till henne att "här vill jag kliva av".

Hon sa även att vi var sena redan som det var, och att stoppa och sedan komma i väg igen tar tid och är väldigt onödigt när ingen kliver av.

Jag tycker att hon gjorde helt rätt, och jag sa till henne när det var dags för mig att kliva av vad jag tyckte.

Nämligen att det är tur att någon är tuff och säger ifrån när det "okynnesplingar", men att det är synd att hon som chaufför ska behöva tala om för "ungarna" vad som är rätt eller fel. Det borde ligga i uppfostringssyfte från föräldrarnas sida.

Så det är inte alls fy skäms på chauffören, hon vet precis vad moral – vett – och att sköta sitt jobb innebär.

Sedan tycker jag även att Lars Björling borde ta reda på den andra partens åsikt genom att höra med chauffören vad som hänt innan han går i svaromål i tidningen.

Som sagt, hon har mitt fulla stöd att hon gjorde rätt.

Kristina Ekengren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons