Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

CFL säger inte nej till möte

Det går ju väldigt många invandrare på CFL så eleverna där möter ju dem där dagligen och ser hur svårt de har att anpassa sig till det svenska samhället, och det är väl så det ska vara och inte tvärtom, att vi ska anpassa oss efter deras seder.

Annons

Är förälder till ett barn som går första året på omvårdnadsprogrammet på CFL. Det jag har fått berättat för mig är att de har haft en diskussion i klassrummet om invandrare i allmänhet, många tjejer berättade bland annat att de var rädda att gå ensamma hem på kvällen.

Läraren förstod inte deras rädsla och lät dem inte framföra sina åsikter utan ansåg att de var rasistiska och brast ut i gråt. Sedan har eleverna fått höra att de som går andra och tredje året helt har tagit avstånd från dem vilket de tydligen inte alls har gjort. Sedan har eleverna fått mycket hårda kommentarer av andra lärare medan andra förstår dem och tycker att de måste få ta upp det till diskussion. Det går ju väldigt många invandrare på CFL så eleverna där möter ju dem där dagligen och ser hur svårt de har att anpassa sig till det svenska samhället, och det är väl så det ska vara och inte tvärtom, att vi ska anpassa oss efter deras seder. Och sådana åsikter gör väl ändå inte att man är rasist?!

Upplever eleverna att det finns problem måste väl det ändå tas på allvar och inte tystas ner.

Vi är några föräldrar som har försökt få till ett möte där elever och föräldrar kan få träffas och diskutera detta problem med lärarna, tyvärr utan framgång. Jag tycker att det vore intressant att få höra lärarnas version, för det finns ju alltid två sidor av en berättelse.

Orolig förälder

 

CFL svarar: På CFL har alla en möjlighet att framföra sina åsikter och alla elever tas på allvar. Denna fråga har diskuterats både i klassrummet med elever och i pågående utvecklingssamtal tillsammans med föräldrar. Jag har själv haft ett möte med klassen för att diskutera frågan och där alla hade möjlighet att framföra sin åsikt. Min upplevelse är att diskussionen var öppen och givande. Utifrån ovanstående var vår bedömning att något extra föräldramöte inte behövdes. Om vi gjort en felbedömning så ska vi naturligtvis ha ett föräldramöte. Du är välkommen att kontakta mig angående detta.

Cecilia Torstensson

verksamhetschef CFL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons