Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiets agerande då och nu

Den 18 november 2008 skulle det tas ett budgetbeslut i landstinget och alla partier hade varsin budget med många attsatser.

Annons

Vi i samverkan för Gävleborg fick då igenom en återremiss.

Den 25, 26 och 27 november satt vi tillsammans alla fem partier och finslipade denna budget som vi skulle lämna in gemensamt. Det var ett digert jobb som Centerpartiet då var med på. Vi kanske skulle ha frågat redan då hur de skulle ställa sig om vår budget blev antagen i fullmäktige.

Men efter att vi fått igenom vår budget med hjälp av en avhoppad miljöpartist så sade Björn Brink (C) från talarstolen att han såg fram emot ett samarbete över gränserna, mellan Socialdemokraterna och alliansen. Så redan då upplyste han oss om att han inte ville ha oss med.

Vi i Sjukvårdspartiet kommer ihåg hur det var med Centern redan 2005 när samverkan fick igenom sin budget. Även då fick vi vänta på Centerns besked om hur de skulle göra. Den gången handlade det om två avhoppade vänsterpartister. Vi diskuterade redan då plan A och B och det var Centern som kom med de förslagen. Vi sa faktiskt redan då att vi måste ta över ett sjunkande skepp men vi skulle klara av det tillsammans.

Så nu har vi en rödgrön röra i Landstinget Gävleborg som ska driva en budget från oppositionen.

Tyvärr med en revidering på de viktigaste områdena.

Det kommer att bli ett spännande val 2010 där medborgarna får säga vad de tycker och tänker om detta (?) blocköverskridande samarbete.

Bollnäs

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons