Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiet tar ansvar

Svar till Sven-Olof Westin 9/8. Centerpartiet är en del av Allians för Sverige. Hela centerorganisationen arbetar för ett förnyat förtroende att leda landet. För egen del anser jag det vore en stor olycka för landet om Sahlin, Ohly och Wetterstrand skulle få ta över. Mycket skulle gå förlorat, av för landet viktiga förändringar, som påbörjats om olyckan skulle vara framme.

Annons

Så över till landstingspolitiken. Hösten/vintern 2008/09 var det, mitt under den stora internationella finanskrisen, dessutom parlamentariskt kaos i landstinget. Vänstermajoriteten sprack, och moderaterna misslyckades därefter med majoritetsbildning.

Landstinget försattes i vanmakt i flera månader. De enda partier som var beredda att axla ansvaret och hejda förfallet var Centerpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Andra partier valde den bekväma läktarspelarens position och ägnade sig föga konstruktivt all kraft åt att kasta glåpord efter de ansvarsfulla. Vi tror faktiskt att medborgarna uppskattar ansvarsfulla människor.

Centerpartiet kommer även fortsättningsvis att ta ansvar när så behövs. Det kommer det säkert att finnas behov av även efter valet 19 september. Vi anser att ett politiskt parti ska ta sitt mandat på största allvar.

Vi går till val som ett självständigt parti och pläderar för centerpolitik. Den innehåller bland annat ökad patientsäkerhet, bättre folkhälsa, utveckling av hälsovalet, ökad tillgänglighet ,och avskaffande av vårdköer. Vi söker största möjliga stöd hos väljarna för denna politik.

En röst på centerpartiet är en röst på en ansvarsfull och framåtinriktad politik med patienters och kunders bästa i fokus. Efter att väljarna sagt sitt, samverkar vi med de partier där vi får störst genomslag för vår politik. Viktigt för Centerpartiet är att hålla det postkommunistiska Vänsterpartiet så långt borta från maktutövningen som möjligt. Den uppfattningen tror jag Sven-Olof Westin och väldigt många andra delar med mig.

För att åstadkomma alliansmajoritet krävs stor valframgång för alla fyra allianspartier i Landstinget Gävleborg. Det vore väldigt bra för länet. Jobba för det Sven-Olof! Det skulle förstås underlätta alla maktdiskussioner efter valet.

Björn Brink (C)

landstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons