Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiet satsar mera på händerna närmast människan

Det är hjärtat och händerna närmast människan som bär upp kommunens kärnverksamhet, skriver C i Hudiksvall.

Annons

Därför gör Centerpartiet i Hudiksvalls kommun den största satsningen inom den verksamheten i nästa års budget för att fler skall vilja och orka stanna i dessa viktiga uppgifter.

Centerns budgetalternativ för 2016 innehåller stimulansmedel med tio miljoner extra för att alla förstaklassare skall knäcka läskoden, och tio miljoner för att alla äldre skall uppleva ett bra bemötande i äldreomsorgen. Fem miljoner extra läggs på att höja lärarnas löner, och sju miljoner på undersköterskorna.

Vi tycker det är viktigt att diskutera hur vi använder de 24 miljoner extra som regeringen efter krav från Centern fördelat till kommunerna för det ökade flyktingmottagandet. Skolan och den sociala sidan har fått en ökad belastning, och extraanslaget bör användas för att lätta på trycket lite. 

Det balanspaket som infördes under 2015 väljer vi att avsluta. Eftersom de flesta förvaltningar klarar sin budget, är det istället bättre att ge stöd till den förvaltning där underskottet är som störst, nämligen Social och Omsorgsförvaltningen.

Det är viktigt att det kvalitetsarbete som Centerpartiet valde att införa under tidigare mandatperiod fortsätter och det uppföljningsarbetet prioriteras.

Vi politiker har ett stort ansvar gällande ekonomin: "Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket".

Den landsbygdssatsningen som Centerpartiet startade under förra mandatperioden kommer att fortsätta, bland annat med en satsning i Delsbo med parkering, toaletter samt snabbladdningsstationer för elbilar i första hand i Delsbo.  

Centerpartiet prioriterar att barnen och personalen på Idenor och Edsta skolor skall få hemlagad mat; självklart!

Jan-Erik Jonsson, Bengt-Åke Nilsson, Mats Persson och Caroline Schmidt,

kommunstyrelsens ledamöter i Hudiksvalls kommun. 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons