Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiet driver på bredbandsutbyggnaden i hela Hudiksvalls kommun

En bra infrastruktur är fundamentalt för ett samhälle. I dag är tillgången till bredband en allt viktigare del av den infrastruktur vi behöver, skriver Centerpartiet i Hudiksvall.

Annons

För att ha möjlighet till företagande och boende i hela kommunen måste även bredbandet vara väl utbyggt. I Hudiksvalls kommuns budget för åren 2017 till 2020 kommer satsningen på bredband tack vare Centern att vara 68 miljoner kronor i stället för 28 miljoner. 

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet la i sin budget på sju miljoner per år till bredbandsutbyggnad. Men S+V-styret har dessbättre inte egen majoritet i fullmäktige. I de förhandlingar som föregick budgetbeslutet i fullmäktige valde nästan-majoriteten att acceptera nio av Centerns budgetförslag, däribland vårt krav på hela 17 miljoner per år till bredbandsutbyggnad. 

Även på riksplanet är Centerpartiet det parti som satsar mest på bredbandsutbyggnaden, cirka en miljard mer än det som nu är regeringens politik.   

Landsbygdsperspektivet är grundfundamentet i Centerpartiets politik. Vi kämpar oförtrutet för att människor ska kunna bo och leva i hela vår kommun. Ett starkare Centerparti är den bästa garanten för att infrastruktursatsningarna inte slutar vid stadsgränsen.

Jan-Erik Jonsson, Bengt-Åke Nilsson, Mats Persson, Caroline Schmidt

ledamöter kommunstyrelsen Hudiksvalls Kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons