Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerns tragiska val

På grund av den blockpolitik som jag personligen avskyr, har vi numera bara två sidor att välja mellan och tyvärr har Centern valt att gå med i det mörkblå.

Annons

Nej, Kalle Khalidy (HT 15/1), den politiska världen är inte svart eller vit utan blå eller röd med många nyanser. På grund av den blockpolitik som jag personligen avskyr, har vi numera bara två sidor att välja mellan och tyvärr har Centern valt att gå med i det mörkblå. Jag tycker det är ett tragiskt sidval eftersom det Centerparti, som jag själv varit på vippen att börja arbeta inom, ideologiskt står långt från Moderaternas hänsynslösa högerpolitik och Folkpartiets självfullkomliga kärnkraftskramande. Ni stöttar en allians...

• som vill bygga ut kärnkraften – trots att det inte behövs – för att exportera el till andra länder i vinstsyfte (!)

• som vill starta uranbrytning i Sverige

• som vill ödelägga hundra års arbete för anständiga levnadsvillkor åt majoriteten genom att flytta produktionen till länder där arbetskraften är billigare och sedan straffa alla som blivit utan arbete

• som vill splittra familjer och avfolka landsbygden genom att tvinga människor att flytta runt som statare mellan storstäderna i landet, eller till och med till Norge och andra grannländer, där jobben finns för tillfället.

Detta får era gamla väljare att känna sig övergivna, något som också visade sig i den senaste opinionsundersökningen där C till och med står långt från riksdagsdeltagande.

Nu ska jag inte sticka under stol med att även Vänstern hamnade strax under fyraprocentsstrecket, men i vårt fall beror det mera på att vi är dåliga på att föra ut vårt budskap till allmänheten och få dem att inse att Vänsterpartiet av i dag står för en politik mycket nära den som Socialdemokraterna representerade innan godsägare, kontokortsbedragare och EU-kapitalister i partitoppen lämnade sina väljare bakom sig för en vandring åt höger.

Du efterlyser våra ideal. Vänstern vill bland annat

• Snabbavveckla kärnkraften och verka för sparsamhet och förnybara energikällor.

• Ta Sverige ur EU och återta bestämmanderätten över landet.

• Utjämna inkomstklyftorna genom höjda skatter för dem med höga inkomster och sänkta för dem med låga och på så vis sätta fart på samhällsmaskineriet genom ökad köpkraft och framtidstro till de stora massorna. • Avskaffa den fria marknaden på områden där alla medborgare ska ha lika rätt till behandling och service och det är direkt olämpligt med privata vinstintressen till exempel sjukvård, skola, omsorg, tandvård och apotek. Gynna kooperativ, småföretagande och svenskt näringsliv men motarbeta multinationellt och storkapitalistiskt ägande av företag eftersom dessa saknar ansvarskänsla för anställda, bygd, region och land

• Ge tillbaka resurserna till sjukvård, omsorg, skola och socialförsäkringssystemen för en värdig servicenivå, trygghet och ökad sysselsättning.

Om inte detta är en politik för allas bästa, ja då vet inte jag...

Jörgen Myhrman (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons