Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern satsar för företagen

Vårt välstånd grundas på entreprenörskap och företagsamhet. För att tillväxten och välståndet i Sverige ska öka måste det bli enklare, roligare och mer lönsamt att driva företag.

Annons

Hittills har Centerpartiet och alliansregeringen genomfört och påbörjat 172 åtgärder för ett bättre företagsklimat. Det handlar bland annat om förenklingar av redovisningsregler, och förlängda inbetalningsperioder för moms. Just nu jobbar vi på att ta bort revisionsplikten för små och medelstora företag.

Mycket återstår dock att göra. Hittills har vi sänkt skatten på arbete och företagande. Det har gjort det mer lönsamt att jobba och driva företag. Nu är det dock dags att gå vidare, och sänka arbetsgivaravgifterna och momsen. På så vis blir det också mer lönsamt att anställa och konsumera.

Centerpartiet vill sänka arbetsgivaravgifterna med fem procentenheter, upp till lönesummor på 2,5 miljoner kronor. På så vis kan småföretag anställa upp till tio personer, för en betydligt lägre kostnad.

Dessutom vill vi sänka momsen på arbetsintensiva tjänster, som restauranger, bilverkstäder och frisörer, från 25 till 12 procent. Enligt Sveriges hotell- och restaurangföretagare skulle en sådan reform kunna generera 10 000 nya jobb bara i restaurangbranschen.

Vi har gjort mycket, men ännu mer återstår att göra.

Sören Görgård (C)

Maj Britt Tönners (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons