Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern sålde sin själ

Regeringen sänker hellre skatten på lånade pengar än att se till att kommunerna har förutsättningarna för en välfärd i världsklass. I stället för att sälja sin själ till Stureplanscentern borde man inte investera i fler sjuksköterskor, infrastruktur och i utbildning som ger jobb?

Annons

När Moderaterna började kalla sig för nya så ställde vi oss frågan: vad hände med de gamla Moderaterna? Nu vet vi att de inte försvann: de blev Stureplanscentern. ”Landet” var hopplöst och sossigt. Federleys Stureplan verkar locka mer än Fälldins Ångermanland. Nu ser vi resultatet i opinionen.

Centern sålde sin själ för att få vara med på festen i stora staden. Stureplanscentern är ingen liten klick i partiet. Vi önskar att de var det. Men de sätter dagordningen för partiledaren Olofsson som går villigt i Moderaternas ledband.

Centern har gått med på att bygga ut kärnkraften. Har man nu även gått med på att bryta uran i Sverige? Ingen verkar veta men nog tycker folk att det var bättre förr när man visste vad de stod för. Glesbygden är satt i stryklass.

Centern har stött Moderaterna i arbetet med att privatisera både apotek och bilprovning. Det blev dyrare och blev sämre tillgänglighet. Vem är intresserad av att driva dessa verksamheter i glesbygd? Centern har dragit ner på järnvägarna och resultatet kan vi alla se i dag. Man står nu även och tittar på när telefonledningar klipps.

Ingenting görs heller för att småföretag ska kunna lämna sina dagskassor. Hur ska våra småföretagare kunna utveckla sin verksamhet när regeringen inte tar sitt ansvar?

Men främst har Centern misslyckats med att stävja jobbkrisen. Regeringen lovade flera jobb i valet. Men det blev tvärtom – 100 000 jobb har försvunnit. Arbetslösheten är nio procent och var tredje arbetslös är långtidsarbetslös.

Regeringen har tagit bort hälften av platserna inom den yrkesinriktade arbetsmarknadsutbildningen och 40 000 helårsplatser inom komvux. Nu blir jobbkrisen till en välfärdskris.

Ljusdal gör allt man kan för att hålla emot men staten tar inte sitt ansvar och man har fryst statsbidragen. Regeringen sänker hellre skatten på lånade pengar än att se till att kommunerna har förutsättningarna för en välfärd i världsklass. I stället för att sälja sin själ till Stureplanscentern borde man inte investera i fler sjuksköterskor, infrastruktur och i utbildning som ger jobb? Den politik vi Socialdemokrater vill föra.

Var befinner sig Centern i dag? Är det på Stureplan eller är det i Ljusdal?

Roland Bäckman, riksdagsledamot (S) från Ljusdal

Marit Holmstrand, kommunalråd (S) i Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons