Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern och KD sugna på makten

Svar till Bertil Eriksson (
22/2
) från Yoomi Renström (S):

Annons

Jag tror vi alla har förstått att Centern och KD så gärna vill ta över den politiska makten att de okritiskt är beredda att fria till partier både till höger och vänster. Men framför allt är de beredda att offra kommunens elever och lärare för att få driva sitt politiska spel till sin spets. Det anser jag är mer ansvarslöst än det som de beskyller oss för, nämligen att vilja investera i skola och äldreomsorg för framtida behov. Det de säger och de konsekvenser som blir av deras beslut, samt de förklaringar de försöker ge är väldigt motsägelsefulla och ologiska. Och det blir inte mer logiskt för att de försöker dölja det bakom halvsanningar, falska antydningar och rena personangrepp.

När har jag någonsin sagt eller skrivit att jag tänker strunta i fullmäktiges beslut och uppdrag?

Tvärtom har jag alltid sagt att vi självklart respekterar kf:s beslut. Själv är jag mest förundrad över att Bertil Eriksson och Björn Mårtensson, som inte är några skolpolitiker, redan i oktober gick ut med att det bästa för kommunens skolor var att bara bygga en ny F–6-skola på Celsius. Långt innan skolutredningen var färdig och långt innan BUN hunnit presentera den för fullmäktige vilket var det uppdrag fullmäktige gett dem. Vore jag fullmäktiges ordförande skulle jag anse det vara ett grovt regelbrott mot kf:s beslut.

Vad gäller Aspebodaskolan är det självklart att några tjänstemän besökt den. Hur skulle vi annars kunna fullfölja uppdraget? Men att påstå att det fått dem och politiker från majoriteten att ändra uppfattning är nog ett önsketänkande. Vi kommer under våren att återkomma med både fakta och information angående skolinvesteringarna och det budgetförslag ni röstade igenom.

"...Ovanåker nu driver helt fritt utan styrning." En makthungrig Bertil Eriksson överdriver nog politikens betydelse för att verksamheterna ska fungera men framför allt förolämpar han vår tjänstemannakår och personal som oavsett politisk majoritet gör ett mycket bra arbete vilket ofta visar sig i positiva resultat i jämförelser.

Yoomi Renström

kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons