Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern jobbar för utveckling

Åke Söderlund efterlyser (18/8) vilken politik Centern står för, samt påstår bland annat att vi inget gjort i ledningsposition, vare sig i landstinget eller i Ljusdals kommun. Det är en riktigt tendentiös bredsida han avlossar utan särskild substans, utöver de citat han har från en av mig skriven artikel.

Annons

Det vi åstadkommit i landstinget under de 1,5 år vi suttit i ledningen är en hel del om du frågar mig: stabil politisk ledning, ordning på ekonomin, låg kostnadsutveckling, dramatiskt kortade köer och ökad produktion med 10 procent, höjd patientsäkerhet, storsatsning på strokesjukvård, ny dialysavdelning i Hudik, Bollnäs sjukhus utarrenderas för att få en bra utveckling.

Stora investeringsprogram påbörjas i Gävle och Hudiksvalls sjukhus. I Hudik över 100 miljoner kronor de närmaste åren till exempel parkeringshus, operationssalar, psykhus, kortkirurgi och studielokaler för AT-läkare, i Gävle nytt operationsblock, patienthotell med mera. Det är riktiga framtidssatsningar det handlar om. (Jag är själv fastighetsansvarigt landstingsråd och följer detta särskilt noga).

Vi kör vidare i samma riktning nästa period om vi får förnyat förtroende. Vi är stolta över resultatet och tar gärna på oss ledartröjor även nästa period.

I Ljusdals kommun har vi bland annat åstadkommit följande som Centern satt tydlig prägel på: renovering av Färila simhall, planering för timmerterminal med inriktning Bränta, inköp av Föne flygfält som ett utvecklingsområde, väsentligt påskyndat planarbete, framtagande av fler byggbara tomter, LOV, valfrihet i hemtjänsten, fler bredbandsuppkopplingar via Ljusnet och mera kommer.

Vi kör även här vidare i samma riktning om vi får förnyat förtroende.

Jag rekommenderar Åke Söderlund att läsa på lite bättre, innan han ger sig ut i debatten nästa gång.

Björn Brink (C), fullmäktigekandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons